יום ראשון, 30 בינואר 2011

אנטרטיקה לתייר

הידעתם? אנטרטיקה היבשת הדרומית ביותר על פני כדור הארץ, היא מכוסה בשכבה עבה עבה של קרח ולהגיע לאנטרטיקה ניתן בשיט וטיסה למרות שהיא מאוד יקרה - היא: אנטארטיקה! יבשת שהיא למעשה מדבר צחיח, כמעט כמו סהרה, המכוסה בקרח..

הזמן הטוב ביותר לטייל באנטארטיקה הוא החורף שזהו הקיץ שם. זאת אומרת - בין החודשים נובמבר למרץ. אל המקום מגיעים על ידי טיסה לאושוויה, עיר הממוקמת בארץ האש דרום ארגנטינה משם ממשיכים בסירות.

הזמן הממוצע לטיול הפלגות במקום נע בין 12 ל 20 יום. במסלול ה - 12 יום אתם תתיירו בינות אנטארטיקה. ללא האיים המקיפים אותה. מסלול ה 20 יום כולל גם את האיים פוקלנד (הזכואר מן המלחמה בין אנגליה לארגנטינה) וסט. ג'ורג'יה.

האטרקציות העיקריות הן כמובן הנופים המדהימים - נופים של קרח שנושק לים וכמו כן בעלי החיים בעשור עצום ביניהם הפינגווינים (17 זנים שונים), כלבי ים, דובי ים, פילי ים... לוויתנים ממינים שונים.
הטמפרטורה בעונה הנוחה לטיול היא לא כזאת נוראית: בסביבות ה - 0 מעלות. היבשת עצמה נקייה לחלוטין מתושבים, בני אדם. למעט משלחות מחקר.
הטיול הוא נוח לכל גיל והתנאים באוניות הם מפנקים ביותר. היכונו לשות אור אינסופיות כמעט. לפעמים מעל ל - 20 שעות אור מתוך 24 שעות היממה. היכונו לטיול ועמידה מול עוצמת טבע בלתי נתפסות.

יום חמישי, 13 בינואר 2011

HOW TO GET TO Antarctica By plane ANTARCTICA

מצטער שהכתבה באנגלית פשוט אני מפרסם אותה בהרבה אתרי מאמרים באנגלית בכל מקרה אני יתרגם אותה בעברית בימים הקרובים.

אנטרטיקה
Antarctica

 Antarctica is a land of extremes: it is the coldest and driest continent on Earth and has the highest average elevation. As the fifth largest continent in the world, Antartica is also the most Southern, overlying the  South Pole".

SO  I AM GOING TO TELL YOU HOW TO GET THERE IS THE 1 OF 3 ARTICLE THAT I WILL PUBLISH HERE

SO TODAY WE TALK ABOUT
HOW TO GET TO Antarctica  By plane ANTARCTICA

Aircraft and pilots need to be capable of landing on ice, snow, or gravel runways, as there are no paved runways.There are 28 airport landing facilities in Antarctica and all 37 Antarctic stations have helipads. Landings are generally restricted to the daylight season (Summer months from October to March


Winter landings have been performed at Williams Field but low temperatures mean that aircraft cannot stay on the ice longer than an hour or so as their skis may freeze to the ice runway. Travel is normally by military aircraft, as part of the cargo. Passengers should anticipate carrying all their own luggage and may need to assist with freight as well.

Antarctica C18 AIRPLANE

Major landing fields include:


Williams Field - Serves McMurdo Station and Scott Base.
Pegasus Blue-Ice Runway - Serves McMurdo Station and Scott Base.
  Annual Sea-Ice Runway - Serves McMurdo Station and Scott Base.

Commercial overflights to Antarctica are limited - a handful of operators offer flights from Sydney, Melbourne, and Punta Arenas. These flights typically visit Antarctica and spend several hours flying over the ice. Passengers in most seating classes rotate their position in the row halfway into the flight, to give everyone a window or one-over-from-window seat for half of the time. Rates range from $5199 for first class, to $1399 for partially-obstructed-view economy class, or $899 for non-rotating center-section seats with window access depending on the courtesy of better-seated travelers.

יום שישי, 7 בינואר 2011

הלווייתן הכחול




לִוְיְתָן כחולהוא מין של לווייתן מזיפות המשתייך למשפחת לווייתני הענק. הלווייתן הכחול הוא בעל החיים הגדול ביותר שהתקיים אי-פעם על כדור הארץ[1]: אורכו מגיע עד כ-30 מטרים ומשקלו יכול לעלות על 170 טון. הוא ניזון בעיקר מקריל

לווייתנים כחולים היו נפוצים עד תחילת המאה ה-20 במרבית האוקיינוסים בכדור הארץ. ב-40 השנים הראשונות של אותה מאה נפגעה האוכלוסייה אנושות כתוצאה מציד לווייתנים וכמעט הגיעה לכדי הכחדה סופית

סכנת ההכחדה פחתה, אך לא נעלמה, עם הוצאת ציד הלווייתנים הכחולים מחוץ לחוק על ידי הקהילה הבינלאומית בשנת 1966. דוח משנת 2002 מעריך את גודל האוכלוסייה העולמית ב-12,000 עד 15,000 פרטים

לפני הציד המסיבי, אוכלוסיית הלווייתנים הכחולים העיקרית הייתה מקובצת באזור אנטארקטיקה וסביבתה (בין 202,000 ל-311,000 פרטים) אך כיום האוכלוסייה באזור זה עומדת על כ-2,000 פרטים בלבד. מלבד אוכלוסייה זו באנטארקטיקה קיימות לפחות עוד שתי אוכלוסיות בצפון האוקיינוס האטלנטי ולפחות שתיים נוספות בחצי הכדור הדרומי.

גופו של הלווייתן הכחול גדול ומוארך. הראש שטוח יחסית וצורתו דומה לצורת האות האנגלית ; הוא אינו סימטרי ומכוסה בליטות וגבשושיות רבות. בליטות אלו מכסות את רוב שטחו של הראש, החל מהנחיר דמוי הזרבובית בצד העליון של הראש, ממנו מזרים הלווייתן מים דלים בחמצן ועשירים בפחמן דו-חמצני, ועד לשפה העליונה; חלק מבליטות אלה נוצרו כתוצאה מטפילים ימיים. החלק הקדמי של הפה מלא שורות של מזיפות צפופות, המשמשות ללווייתן הכחול כעין שיניים, בעזרתן הוא מסנן את המים הנכנסים לפיו בעת האכילה. מהלסת העליונה יורדות כ-300 מזיפות שאורך כל אחת מהן כמטר אחד והן מוטות בזווית של כחצי מטר אל תוך הפה.

נראה כי הלווייתן הכחול הוא בעל החיים הגדול ביותר שחי אי-פעם על כדור הארץ. משקלו של הדינוזאור הגדול ביותר, ארגנטינוזאורוס ( Argentinosaurus), שחי בעידן המזוזואיקון, הוערך בכ-90 טונות - כ-40 טונות פחות ממשקלו של לווייתן כחול ממוצע. קיימת אי-ודאות מסוימת לגבי הפרט הגדול ביותר של לווייתן כחול שתועד. מקורם של רוב הנתונים בלווייתנים שניצודו במימי אנטארקטיקה במחצית הראשונה של המאה ה-20, וממדי גופם הוערכו בידי ציידים שלא היו בקיאים בשיטות המדידה המקובלות בקרב הזואולוגים.

מדענים מעריכים כי לווייתנים כחולים יכולים לחיות מעל ל-60 שנים; היות שמשך חייהם של פרטים בודדים לא נמדד קודם לסוף תקופת הציד, אין מידע מדויק על כך. גילו של הפרט הזקן ביותר שנלכד וגילו אומת באופן מדעי נמדד בכ-35 שנים בלבד. הטורף הטבעי היחיד של הלווייתן הכחול (מלבד האדם) הוא האורקה. החוקר קאלאמבוקידיס (Calambokidis) וחוקרים נוספים ערכו מחקר ממנו הסיקו כי כ-25% מהלווייתנים הכחולים נושאים צלקות או פציעות כתוצאה מתקיפות אורקה

שתי קבוצות של לווייתנים, הלווייתן גדול הסנפיר והלווייתן הכחול (בפרט תת-מין המצוי באוקיינוס ההודי), ידועות ביכולתן להפיק צלילים חוזרים בתדירויות משתנות הידועות כשירת הלווייתנים. על פי תיאורו של הביולוג הימי פיליפ קלפהאם (Philip Clapham), אלו "קרוב לוודאי השירים המסובכים ביותר בממלכת החי".

המין תויג כנתון ב"סכנת הכחדה" על ידי "הרשימה האדומה" של ארגון השימור הגדול IUCN כבר מראשית ימיו של הארגון. ריכוז האוכלוסייה הגדול ביותר של הלווייתן הכחול כיום, המונה כ-2,000 פרטים, הוא קבוצה גדולה שחיה בצפון-מזרח האוקיינוס האטלנטי, החל מאלסקה ועד קוסטה ריקה, אך נצפית בעיקר בקרבת קליפורניה בעת הקיץ
קרדיט ויקיפדיה.


%D7%A5:Blue_whale_atlantic1.oggשירת הלוויתן הכחול

סרטון שמראה את הלוויתן הכחול

תמונות

השוואה בין הלוויתן הכחול לאדם

לוויתן כחול

תמונת לווין של הלוויתן הכחול


יום שבת, 1 בינואר 2011

דג הקרח

דג הקרח
משפחה של דגים הנקראת דג הקרח האנרטיק שייך לסדרת הדקראים דג זה הוא אנדמי עקב זה שהוא חי רק באזור של האוקינוסים שמקיפים את האנטרטיקה.
יש 122 מינים של דג זה ובאוקינוס הדרומי מתגלים מינים חדשים ממשפחה זה לאורך השנים.
רוב דגי הקרח חיים בטמפ' של 4 מעלות עד -2 מעלות צלזיוס אך יש מינים שחיים גם בטמפ' של 10 מעלות.
דג הקרח פיתח לאורך השנים תכונות אבלוציוניות שעוזרות לו לשרוד באזור הכל כך  קשה לקיום חיים.
תכונה מעניינת של הדג הזה שרוב הדגים האלו יכולים לחיות במים קפואים בזכות מערכת ביולגית יחודית להם.
לא הרבה ידוע על המשפחה הזאת של דגי הקרח למדע עקב הקושי בחקר באזורי המחייה שלהם.

תמונות

דג קרח ענקי


דג קרח בהריון

דג קרח